Meditație - Nu ești scutit de ispită

Meditație - Nu ești scutit de ispită

  Devoțional

Este înțelept să-ți amintești că, indiferent cât de curat, de sfânt și fără pată te simți sau cât de sigur crezi că ești, aceasta nu te scutește să fii ispitit! Atunci când Îl iubești pe Isus, atunci când El este Salvatorul inimii tale și Stăpân peste voința ta, tu ești o țintă pentru iad. Satana va încerca să te doboare la pământ, iar cel care conștientizează acest lucru cu scopul de a se echipa pentru bătălie este un credincios înțelept.

Pavel explică de ce Dumnezeu permite diavolului să ne încerce atât de crunt: „Ba încă ne spunea gândul că trebuie să murim; pentru ca să ne punem încrederea nu în noi înşine, ci în Dumnezeu care învie morţii” (2 Corinteni 1:9). Scopul Satanei este să-i țină pe credincioși legați în vinovăție, teamă și condamnare și să-i facă să fie descurajați și abătuți. Însă Domnul poartă de grijă copiilor Săi.

David spunea: „De n-ar fi fost Domnul de partea noastră când s-au ridicat oamenii împotriva noastră, ne-ar fi înghiţit de vii, când li s-a aprins mânia împotriva noastră” (Psalmul 124:2-3).

David a fost foarte ispitit, a căzut în adulter, a mințit și a omorât un om nevinovat. Când prorocul Natan i-a expus păcatul, Satana a fost convins că David nu se va mai ridica. El se aștepta ca regele să-și ridice mâinile și să exclame: „La ce folos? L-am dezamăgit pe Dumnezeu și am înfăptuit toate păcatele împotriva cărora am predicat. Dumnezeu nu mă mai poate folosi niciodată!”

Dar ascultați strigătele lui David după ce s-a pocăit: „Domnul m-a pedepsit, da, dar nu m-a dat pradă morţii” (Psalmul 118:18). El spunea: „Am fost ispitit și încercat, dar Dumnezeu nu m-ar fi lăsat pradă puterii Satanei!”

Preaiubitule, dacă diavolul vine la tine cu ispite puternice, nu este întotdeauna din cauză că ai păcat în viață. Probabil te atacă pentru că te-ai întors la Domnul și încearcă să-ți nimicească credința. Lasă-ți inima îmbărbătată de următorul verset din Scriptură:

„Nu v-a ajuns nicio ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiți peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.” (1 Corinteni 10:13)

David Wilkerson © 2020 World Challenge, Inc | All Rights Reserved

975 accesări
sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.