Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si tehnologia 640Creștinul si Tehnologia-Media Azi, media și divertismentul ocupă o parte importantă din viață - Facebook, site-uri de informare, jocuri interactive, Youtube și sute de canale TV. Societatea se schimbă în jurul nostru, ca tehnologie dar și ca mecanism de influențare-manipulare. Suntem noi, ca și creștini, pregătiți? Cum navigăm în această nouă lume digitală, folosind reperele credinței noastre? Ce e absolut în credința noastră, și ce este formă care se poate adapta? Vă provocăm să fiți creștini echilibrați în lumea digitală!

Despre media ca arena publica, ca un loc de influentare a gandirii tinerilor - Vasilica Croitor

Tinerii trebuie sa fie constienti de faptul ca prin ceea ce se intampla astazi in mass-media, cineva vrea sa preia controlul gandirii noastre. Pana acum, mass-media lua controlul timpului nostru cu acele jocuri care te tineau ocupat si iti blurau puterea de a te concentra. Astazi insa, am ajuns la un nivel in care mass-media incearca sa ia controlul proceselor de constiinta, de judecata, de analiza.

Like-ul pe care il dai este de fapt un crez, reprezinta valorile pe care ti le insusesti. Acel like este influentat de ceilalti care au dat like-uri. Daca prietenii sau colegii au dat like si poate nu se potriveste cu valorile tale, e o presiune a grupului. Vorbim deja de o arena in care noi crestinii suntem prezenti si nu mai putem privi acest lucru ca pe ceva distant sau ca pe ceva ce nu ne afecteaza pe noi.

Media este arena publica, piata publica in care suntem invitati astazi asa cum Pavel acum 2 000 de ani era in Agora si erau filosofi de toate felurile si oamenii religiosi care cereau parerea.

Cand intri pe Facebook, pe Instagram, e ca o prezenta crestina in care cineva incearca sa iti preia controlul gandirii, sa iti arate ca anumite lucruri sunt ok, sa interactioneze cu valorile si cu crezurile tale. Ori te pregatesti ca in mediul acela sa Il reprezinti pe Hristos si sa iti pastrezi credinta, ori mai bine te tii departe de el, pana cand ajungi la maturitatea si la puterea aceea de a stapani ceea ce se intampla si de a da raspunsurile potrivite.

Vorbitor: Vasilica Croitor, pastor, Medgidia

Afla mai multe pe aceasta tema: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/tehnologie

  Aboneaza-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tiparit in revista Alfa Omega TV Magazin 8.5 - Provocarea tehnologiei pentru credință și societate (septembrie-octombrie 2018). Aceasta revista se distribuie gratuit, aboneaza-te sa o primesti acasa: www.alfaomega.tv/revista

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.