Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si statul 640Creștinul și Statul - În contextul taxelor impuse de imperiul roman, Isus spunea să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Azi, multe acțiuni ale statului ni se par nedrepte - nepăsare, corupție, impozite, legi ce contravin valorilor noastre. Cum ne raportăm corect la stat, ca creștini? Această secțiune abordează probleme delicate contemporane - administrarea finanțelor, mita și corupția, creștinul și politica, problema emigrației, relațiile inter-etnice, raportarea la istorie/trecut.

UGANDA - Poate schimba Dumnezeu o tară intreaga? cu Maria Prean

Ce inseamna sa ai un presedinte crestin? Chiar daca Uganda are un alt sistem de impartire a puterilor in stat fata de Romania, va prezentam in continuare traseul unei tari a carei lideri de varf s-au intors spre Dumnezeu.

Numele meu este Maria Prean, sunt de origine austriacă, dar acum locuiesc în Uganda. A fost o mutare foarte neașteptată din partea lui Dumnezeu să mă cheme în Africa, pentru că îmi era foarte rușine de ceea ce au făcut strămoșii noștri în Africa. Slujesc acolo de 18 ani, si până acum am ajutat 8 000 de copii din Uganda să meargă la școală. Mulți dintre ei sunt la facultate, mulți dintre ei au terminat deja. Îi ajutăm până când pot trăi pe cont propriu.

Isus este viu în Africa! În pofida veștilor rele, Isus este viu acolo. 80% din populația Ugandei este creștină și 60% este activă, născută din nou. Avem o națiune minunată de credincioși plini de Duh Sfânt. Asta nu înseamnă că suntem perfecți. Mulți dintre acei oameni sunt prima generație de creștini, iar generațiile dinainte au fost implicate cu forțe demonice, și astăzi încă se mai culeg roadele vremurilor trecute. Dar este minunat să trăiești în Uganda! Oamenii se străduiesc tot mai mult să facă din Uganda un ucenic al lui Isus Hristos. Știm de la știri că mulți dintre cei din conducerea și politica Ugandei sunt creștini. E mult pentru o națiune în Africa!

Uganda are o istorie tristă cu dictatorii Idi Amin și Obote. A fost îngrozitor, dar oamenii nu au devenit mai răi, ci mai buni. Ei au intrat în subteran și au început să se roage. Nimeni nu mai vorbește astăzi despre acele vremuri grele. Ei au decis să meargă mai departe și să nu le poarte ranchiună acestor oameni.

Acum avem un președinte care este un om cu frică de Dumnezeu. Acesta este Museveni. Pe soția lui, “mama Janet”, sunt foarte binecuvântată să o am ca prietenă, este o credincioasă fantastică. Toți copiii și nepoții lor sunt credincioși. Am fost invitată la aniversarea a 40 de ani de la nunta lor și 11 dintre nepoții lor au fost botezați atunci.

T.P.: Ce semnificație spirituală poate avea faptul că președintele și membrii ai familiei sale sunt creștini dedicați? Ascultându-te, m-am gândit la România. Va avea loc ceva important în România. Lideri din zona politică vor fi creștini puternici. Ce semnificație spirituală are asta?

uganda maria prean 500Are o semnificație fantastică. Am de-a face de multe ori în misiune cu oficiali. Înainte să plec, ei îngenunchează în fața mea și îmi spun: ‘’Mama Maria, roagă-te pentru mine.’’ Cei mai înalți membri... Domnul ne-a permis să cumpărăm un munte uriaș cu vedere spre Lacul Victoria, spre locul de unde izvorăște Nilul. Dumnezeu ne-a spus să folosim acest munte pentru înalții oficiali din politică, Biserică și din economie. Acum ținem conferințe acolo. Se numesc: Leadership Renewal Retreats. Printre participanți sunt mulți miniștri, generali, episcopi și oameni de afaceri cu influență.

Ne rugăm ca să începem o rețea a binelui în țară, fiindcă până acum a existat o rețea a răului. Conferința se ține de patru ori pe an și are loc în weekend, iar toți pleacă de acolo complet reînnoiți. Nu este niciun loc în lume unde pot merge acești înalți lideri și să fie ei înșiși, unde să fie slujiți și unde să se roage pentru ei, dar noi ne rugăm pentru ei și ei își pot deschide inima și își pot împărtăși poverile. Sunt reînnoite multe lucruri. Unii miniștri au vrut să renunțe pentru că presiunea era prea mare, dar după această conferință au decis să înceapă un altar al rugăciunii în lucrarea lor și lucrurile se schimbă.

uganda presedinte ppAcum, președintele a numit un an de de luptă împotriva corupției. El a cerut să fie informat despre toți cei găsiți corupți, și se vor ocupa de ei. Este o provocare adevărată să construiești Împărăția lui Dumnezeu, nu doar duminica, o oră în biserică, ci în viața de zi cu zi, în politică, în mediul de afaceri, oriunde.

De exemplu, președintele a numit o doamnă foarte inteligentă peste finanțele întregii țări. De atunci, 80% din cheltuielile Ugandei se acoperă prin taxe. Această doamnă-ministru a adus o schimbare incredibilă, e o creștină fantastică! Ea a vrut să se oprească de mai multe ori, pentru că nu mai putea suporta corupția, dar Dumnezeu i-a spus să rămână. Când președintele a sunat-o și i-a cerut să se ocupe de toate finanțele țării lor, a promis că o va susține, că va putea face ce vrea ea, pentru că el o va susține mereu.

Ce a făcut ea? A mers acolo și s-a rugat: ‘’Doamne, ce să fac?’’ Domnul i-a spus să îi concedieze pe toți. Într-o zi, a concediat 2000 de persoane de la Fisc. Toți puteau să aplice din nou, dar cei corupți știau că nu mai au ce să caute acolo. Au început să angajeze credincioși și, în primul an, ea doar a intervievat oameni, dar taxele veneau întruna.

uganda ministru finante

Oamenii se simțeau condamnați și plăteau taxele retroactiv, din ultimii zece ani. A fost incredibil! Președintele era foarte bucuros. El a spus că a numit femei în aceste poziții importante, pentru că ele sunt credincioase, loiale și corecte. Chiar și în armată, avem multe femei-general. Armata noastră este o armată a păcii, e chemată de alte țări unde sunt probleme pentru a ajuta, pentru că acești lideri au valori creștine.

T.P.: Vorbind despre Uganda, ai menționat importanța rugăciunii în conducere. Dă-ne un model pentru noi azi în România.

Când am mers acolo pentru prima dată, ei aveau o întâlnire de rugăciune. După ce s-au rugat toți timp de două ore, au spus: ‘’Acum să începem!’’ După două ore, când noi eram deja obosiți, ei abia începeau! Se puteau ruga și cinci ore și nu oboseau. În primul rând, se închinau lui Dumnezeu, Îi mulțumeau lui Dumnezeu, iar apoi veneau cu cereri. El ne-a învățat în rugăciunea Lui: ‘’… vie Împărăția Ta; facă-se voia Ta...’’ Asta ne rugăm și noi, ca împărăția Lui să vină în Uganda, pe toate nivelele, și voia Lui să se facă printre oameni. Atunci vom avea reguli cerești pe pământ.

uganda presedinte biblie

T.P.: În urmă cu 20 ani, obișnuiai să vii destul de des în România. Cum vezi schimbările în misiune, politică, infrastructură?

Când am venit în România pentru prima dată, oamenii erau uniți, se ajutau între ei. Veneau din vecini și găteau împreună pentru noi, era emoționant. Porcii, rațele și găinile erau în mijlocul străzii, parcă erai în Evul Mediu. Lucrurile s-au schimbat mult. Văd o schimbare în infrastructură. Drumurile sunt frumoase și vezi multe case renovate. Dar materialismul a răcit puțin relațiile. Oamenii au devenit invidioși, lacomi și mai puțin prietenoși, s-au distanțat unii de alții. Am văzut asta în toate țările: unde există materialism, relațiile încep să sufere din cauza invidiei și geloziei. E o mare pierdere.

T.P.: Ai menționat lupta împotriva corupției și succesele obținute prin promovarea valorilor moral-creștine în Uganda. Agenda homosexualilor este o mare provocare în Europa, chiar și pentru noi în România. Spune-ne câteva lucruri despre asta...

uganda stemaCând am mers în Uganda, era plin de panouri pe care scria: ‘’Dacă trebuie să o faci, folosește un prezervativ.’’ M-a supărat. Încurajau oamenii să fie imorali sexual! Însă prima-doamnă a dat jos toate aceste panouri și acum scrie mare A.F.F.: A, abstinență înainte de căsătorie. F, fii loial în căsătorie. F, folosește un prezervativ!

Rata îmbolnăvirii cu SIDA a scăzut de la 36% la 6%. Fiecărui pacient, la spital, i se face testul HIV. Mulți oameni nu vor să știe, e ca un stigmat social să ai SIDA. Soției președintelui i s-a recoltat public sânge pentru a încuraja oamenii să se testeze, acum avem medicamente. Nu mai trebuie să murim de SIDA, nu mai e incurabilă.

Să trecem la mișcarea anti-homosexuală. Propaganda homosexuală a intrat în școlile noastre și a vrut să seducă tinerii. Președintele a declarat că trebuie să ne protejăm tinerii, și i-a cerut ministrului sănătății dovezi științifice care să arate că un om nu se naște homosexual. Oameni de știință din toată lumea au dovedit că a fi homosexual nu ține de genetică, ci este un păcat, asemenea crimei sau beției. Ca urmare, președintele a semnat legea împotriva homosexualilor (în februarie 2014, n.r.). Imediat, catolicii, anglicanii, penticostalii, toate bisericile libere și musulmanii s-au alăturat președintelui și i-au spus că sunt mândri de el. Niciodată națiunea nu a fost mai unită ca după acest pas al credinței!

Bineînțeles că întreaga lume a oprit orice ajutor pentru Uganda. Au oprit totul, dar națiunea a spus: ‘’Vom sta împreună!’’ Africanii bogați voiau chiar să înființeze o fundație prin care să ofere 20% din veniturile lor, dacă țara nu reușea să plătească taxele. Apoi, Obama a spus că va da banii opoziției, dar opoziția i-a spus că și ei îl susțin pe președinte! Țara este mai unită ca niciodată!

Acum ei ne ajută din nou, dar președintele Museveni este foarte strict. Este un om cu frică de Dumnezeu. El a anunțat la TV că Dumnezeu ne-a creat bărbați și femei și că asta a funcționat fantastic și tot acest gunoi vestic nu este african. Președintele nostru este foarte blând, dar este foarte dur cu cei răzvrătiți. Cred că așa este și Dumnezeu.

uganda poate schimba Dzeu o tara 1500 wide

T.P.: Înregistrăm acest interviu chiar înainte de alegerile din România. Cred că ce ai spus poate fi o provocare pentru cei cu poziții înalte în administrația României.

Am încredere că românii vor alege oameni care nu doar Îl iubesc pe Dumnezeu, dar au un caracter potrivit acestei chemări, deoarece caracterul este foarte important. De multe ori, farmecul te duce într-un loc unde caracterul nu te poate menține, dar caracterul este foarte important. Oamenii ar trebui să fie atenți la caracterul acelei persoane, în afară de a fi creștin.

uganda interviu maria prean

T.P.: Mulți prieteni din Vest spun că încă mai este speranță în Estul Europei. Cum vezi asta?

Nu sunt la curent cu toată situația, dar știu un lucru: Biserica Ortodoxă este aici puternică și acești oameni au principii. Poate nu sunt atât de activi în Duhul, dar au principii, valori. Aceste valori sunt foarte importante. Aproape nu te poți opune acestei mișcări. Cred că România, Ucraina, Bulgaria și celelalte țări se vor opune mișcării din Vest, pentru că altfel vă va distruge societatea, copiii și va distruge valorile primite de la Dumnezeu!

Extras din emisiunea Calea Adevărul și Viața “Poate schimba Dumnezeu o țară?”

uganda presedinte rugaciune legamant

Rugaciunea de pocainta si dedicare nationala a presedintelui Ugandei, Yoweri Museveni (oct. 2012)

Tată din ceruri, stăm înaintea ta să-Ți mulțumim pentru Uganda. Suntem bucuroși să fim ugandezi și africani, și Îți mulțumim pentru bunătatea Ta față de noi. În această zi sunt aici să închid ușa răului din trecut, în mod deosebit din ultimii 50 de ani ai istoriei conducătorilor noștri, la acest moment de insuflare nouă de viață în națiunea noastră. Stau aici pentru mine personal și pentru predecesorii mei, și mă pocăiesc. Îți cerem iertare pentru păcatele noastre.

Mărturisim aceste păcate, care au afectat unitatea națională și au întârziat transformarea noastră politică, socială și economică. Mărturisim păcatul de idolatrie și vrăjitorie, foarte prezente în țara noastră. Mărturisim vărsarea de sânge nevinovat, păcatele de ipocrizie, necinste, intrigă și trădare. Iartă-ne păcatele de mândrie, tribalism și sectarianism; păcatul lenei, indiferenței și iresponsabilității; păcate de corupție și mită care au erodat resursele țării; păcatul imoralității sexuale, al beției și desfrânării; păcatele de neiertare, amărăciune, ură și răzbunare; nedreptatea, opresiunea și exploatarea altora; păcatul rebeliunii, insubordonării și al conflictelor.

Aceste păcate și multe altele au caracterizat conducerea noastră în trecut. Doamne, iartă-ne și dă-ne un nou început. Dă-ne o inimă nouă să Te iubim, să ne temem de Tine și să Te căutăm. Îndepărtează toate aceste păcate de la noi. Ne rugăm pentru unitate națională. Unește-ne și elimină orice formă de conflict și sectarianism. Ajută-ne să înțelegem că suntem toți copiii Tăi. Ajută-ne să ne iubim și să ne respectăm unul pe altul și să apreciem unitatea în diversitate.

Ne rugăm pentru binecuvântare și transformare. Eliberează-ne de ignoranță, sărăcie și boală. Ca lideri, dă-ne înțelepciune să conducem oamenii înspre transformare politică, socială și economică.

Dedicăm această țară Ție, să fii Dumnezeul și conducătorul nostru. Vrem ca Uganda să fie cunoscută ca o națiune care se teme de Domnul, și care are rădăcinile în neprihănire și dreptate, pentru a împlini ce Biblia spune în Psalmul 33:12: “Ferice de poporul, al cărui Dumnezeu este Domnul! Ferice de poporul, pe care Şi-L alege El de moştenire!”

Renunțăm la orice legăminte rele efectuate prin idolatrie și vrăjitorie. Renunțăm la orice influență satanică asupra acestei națiuni.

Și acum angajez Uganda într-un legământ cu Tine, să umblăm pe căile Tale și în binecuvântările Tale pentru totdeauna.

Mă rog pentru toate acestea în numele Tatălui, al Fiului și al Sfântului Duh. Amin.

uganda poate schimba Dzeu o tara 1000

Acest articol este publicat si in revista Alfa Omega Magazin. Va puteti abona sa primiti prin posta aceasta revista, lasand adresa dvs. prin formularul regasit in pagina de abonare.

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.