Tiberiu Ciubotari - despre asumarea si valoarea unui barbat responsabil

Una dintre cele mai importante valori ale barbatului este asumarea responsabilitatii. Ma uit la Domnul Hristos şi citesc in Scripturi: „El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, pentru ca noi, fiind morti fata de pacate, sa traim pentru neprihanire; prin ranile Lui ati fost vindecati.” (1 Petru 2:24).

Cum am fost vindecaţi? Cum s-a intamplat o astfel de minune in viaţa noastra? Este ceva extraordinar cand stau si ma gandesc: desi El n-avea pacat, in desavarsirea Lui, in perfecţiunea Lui a luat asupra Lui pacatele lumii. Atat de mult ne-a iubit incat si-a asumat pacatele noastre, ale tuturor. Ma gandesc ce inseamna sa fii barbat adevarat? Ce inseamna un barbat adevarat care işi asuma realitaţile din familia lui - şi cele care ii plac şi cele care nu ii plac? Invat de la Hristos: „El a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn,”. Barbat adevarat inseamna sa fii responsabil pentru casa ta, sa fii responsabil cu tine, sa fii stapan pe tine - tu vrei sa fii capul familiei. Scriptura iti cere lucrul acesta şi iţi da Dumnezeu acest loc onorant, dar in primul rand trebuie sa fii in stare sa te stapanesti pe tine, sa te controlezi pe tine. Tu vrei respect. Foarte bine. Şi Dumnezeu ii cere sotiei sa te respecte, dar cred ca e foarte important sa fii respectabil, adica sa traiesti intr-un asemenea mod incat cei din jurul tau sa nu poata decat sa-ti acorde respectul pentru ceea ce esti. Un lucru foarte important aici este aceasta asumare. Un barbat invaţa de la Hristos, cum Hristos a purtat pacatele noastre in trupul Sau, pe lemn, ca si cum ar fi fost ale Lui. Nu erau ale Lui. El pacatele noastre le-a purtat, spune profetul Isaia. Trebuie sa luptam pentru aceasta, sa invaţam sa fim responsabili pentru ca aceasta ma face, ca barbat, sa ma aseman lui Hristos.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisociet..

1529 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.