Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Tiberiu Ciubotari - Ce pot face cand sunt nefericit in casatorie?

Ce putem face atunci cand simtim nefericire in relatia de familie? Cum am putea sa contribuim la restaurea lucrurilor, ce ar trebuie sa verific si in ce mod ar trebui sa rearanjez lucrurile?

As vrea sa aduc in atentie ca cea mai mare porunca este sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau si pe aproapele tau ca pe tine insuti. De ce cred ca e cea mai mare porunca pe care ne-a dat-o Domnul? Exista trei relatii fundamentale: relatia cu Dumnezeu, relatia cu aproapele si relatia cu mine insumi. Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau si pe aproapele tau (in cazul acesta vorbim despre familie in mod aplicat), pe sotia/sotul tau, ca pe tine insuti. Asadar, cand am nefericire, tristete, cand ma indoiesc de bunul mers al lucrurilor in familie trebuie sa ma verific in cele trei domenii enumerate mai sus, nu dand vina pe ceilalti.

Primul domeniu este relatia cu Dumnezeu. Care este relatia noastra cu Dumnezeu? Poate ceva ar trebuie reparat acolo, pentru ca totul decurge din relatia noastra cu Dumnezeu. Neglijand relatia cu Dumnezeu s-ar putea sa ne coste la nivelul bunei intelegeri, a dragostei si implinirii noastre in viata de cuplu. In primul rand imi verific relatia mea cu Dumnezeu.

In al doilea rand ma verific in relatia cu aproapele meu. Cat de mult ma implic in aceasta relatie, cat de mult ma daruiesc partenerului de casatorie. Sa iubesc pe aproapele meu este o porunca. Sa iubesc pe aproapele meu este un lucru pe care Dumnezeu mi-L cere spre binele relatiei. Asadar trebuie sa ma verific si in acest domeniu.

Si nu in ultimul rand, vreau sa subliniez ca trebuie sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti. Vedeti, noi suntem un plic neglijenti cu noi insine. S-ar putea ca unii dintre noi sa fim nemultumiti de noi insine, sa avem o stima de sine scazuta, sa avem o imagine de sine sifonata si cu toate astea sa ne intrebam de ce nu merge relatia de familie. Acestea doua sunt legate: daca nu te iubesti pe tine nu vei avea capacitatea sa oferi dragoste. Sunt oameni care nu pot primi dragoste, sunt oameni care nu pot oferi dragoste. Durerea e foarte mare si ar trebui sa fiu atent si la acest element: sa iubesc pe aproapele meu ca pe mine insumi. Dragii mei, ma duc in fata oglinzii si eu, crestin credincios (si tu crestin credincios), sa pot spune liber, indiferent cat de inalt sau de scund sunt, cat de gras sau de slab, de tanar sau de varstnic, de aratos sau de mai putin aratos, asa cum zice David: te laud Domne pentru ca sunt o fiinta asa de minunata! Doamne, iti multumesc ca nu imi lipseste nimic si mi-ai daruit deplin si binecuvantari, si har, si tot ce am nevoie ca sa pot trai dragostea, sa pot trai implinit in lumea aceasta. Si cu o astfel de atitudine, corectata in lumina Scripturii, pentru ca eu nu sunt ceea ce spun revistele si ziarele si internetul, eu sunt ceea ce spune Bunul Dumnezeu ca sunt, cu o astfel de atitudine si intelegere sa pasesc in relatia de cuplu si sa ofer iubire, dragoste, cu incredere.

Sunt trei relatii fundamnetale in care sa te verifici: relatia cu Dumnezeu, relatia cu aproapele tau, cu partenerul de casatorie, si relatia cu tine insuti. Sunt trei relaţii preţioase şi in felul acesta Cuvantul lui Dumnezeu are putere şi este valid.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii#axzz5M54iacvv 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.