Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Tiberiu Ciubotari - Ce inseamna a fi ajutor potrivit in relatia de familie?

Este foarte interesant cum Dumnezeu, Sfantul Dumnezeu, bunul Dumnezeu, absolut inţeleptul Dumnezeu a gandit lucrurile. Langa barbat a pus un ajutor potrivit, o femeie fragila, frumoasa, delicata, sensibila, gingaşa care sa-i fie ajutor potrivit. Ce inseamna ajutor potrivit? Cum ar trebui sa inteleg biblic, corect, funcţional aceasta expresie „ajutor potrivit”?

Pot sa spun ce nu este ajutor potrivit. Nu este ajutor potrivit la spalat ciorapii, desi sotia o poate face, dar o poti face si tu ca barbat. Nu este ajutor potrivit doar la gatit, la bucatarie, poţi sa o faci şi tu - sunt barbati bucatari foarte buni. Trebuie sa fie ceva mult mai mult de atat. Oare ce? Scriptura are un raspuns in Geneza capitolul 2 versetul 15: „Domnul Dumnezeu a luat pe om şi l-a aşezat in gradina Edenului, ca s-o lucreze şi s-o pazeasca.” Mandatul iniţial incredintat omului cuprindea aceste doua sarcini: sa lucreze Gradina Edenului si sa o pazeasca. Si atunci la ce trebuia sa fie „ajutor potrivit”? Probabil la aceste doua aspecte: sa lucreze impreuna gradina casei lor, sa imparta responsabilitatile casei, treburile gospodareşti, atat barbatul cat si femeia, dar lucrul mai important era sa pazeasca gradina lor. Rolul de ajutor potrivit are in vedere, foarte mult, pazirea. Ştiţi unde a clacat Eva? Probabil aici. A intrat in dialog cu sarpele, cu diavolul. A intrat, neatenta cu porunca lui Dumnezeu, in relatie cu lumea spirituala si a abdicat aici. Trebuia s-o pazeasca. Daca vrei sa faci ceva important pentru familia ta, tu ca sotie, ca ajutor potrivit, probabil asta e un lucru extrem de important, acela de a-l asista pe sotul tau in ceea ce priveste credinta lui, trairea lui, viaţa lui, slujirea lui, spiritualitatea lui. Este cel mai important lucru sa fii ajutor potrivit in lucrurile spirituale. Este in interesul tau sa ai un sot credincios. Este in interesul tau sa faci tot ceea ce poţi, fii foarte supusa in rest (cat de supusa vrei tu), dar cand e vorba de pacat strigi şi nu il lasi.

Diavolul loveste in voi ca familie, ca sot si sotie, si atunci fii un ajutor potrivit in aceasta zona. „Ajutor potrivit” inseamna, pana la urma, cineva care te completeaza, cineva complementar tie. Barbatul e puternic şi isteţ (intrebati-l pe el ca are o lista lunga, are o parere buna despre el si e bine asa), dar nu uita ca dincolo de tot ceea ce etalam noi ca barbati, avem nevoie de sotii care sa ne completeze. Sunt domenii in care ele stralucesc: flerul unei soţii, simţul spiritual pe care il are o soţie. Nu degeaba in biserici sunt mult mai multe femei decat barbati. Sunt mai deschise la spiritualitate, la credinta. Noi zicem ca suntem mai rezistenti decat ele. Depinde la ce. Daca trebuie sa mut dulapul dau doua ture prin casa, dar nu as putea face lucrul asta toata ziua. Dar nevasta-mea, ca o furnicuta, ca o albinuta, cate un pic, cate un pic, lucreaza o zi intreaga. Eu obosesc cateodata numai cat o vad cum umbla dintr-o parte in alta. Sa va dau un alt exemplu, la suferinta. Daca il doare pe barbat maseaua e o galagie in casa de nu te vezi. Femeile sunt discrete cu durerea si sunt puternice in domeniul acesta si lista ar fi lunga. „Ajutor potrivit”, adica cineva care te completeaza, complementar, cu care faci echipa pentru a fi o familie puternica. Pentru lucrurile pamanteşti gradina trebuie lucrata, dar ea trebuie pazita in partea spirituala.

Mai multe intrebari si raspunsuri similare la: http://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii#axzz5M54iacvv 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.