Viorel Iuga - Manifestatile pro-familie în spațiul public

Multi credinciosi spun referitor la problema familiei si a redefinirii ei in constitutie conform Bibliei: „Noi trebuie sa ne rugam ca si credinciosi”, insa dumneavoastra si cativa altii au iesit si in spatiile publice si au afirmat. De ce trebuie si credinciosii sa fie vocali si sa iasa in spatiul public?

Viorel Iuga: Primul lucru: eu ii apreciez pe toti cei care se roaga dar intrebarea este: oare ei chiar se roaga? Sau se roaga suficient? Sau doar apelam la rugaciune si din alte motive? Pentru ca in momentul in care se face o manifestatie pro-familie care s-ar putea sa imi ia doua ore din viata mea, eu il intreb pe cel care nu vrea sa vina cu mine in strada in mod pasnic, sa aiba un mesaj pro-familie, crestin, sa fie o marturie asa cum trebuie sa fie un crestin: oare sta doua ore pe genunchi si se roaga? Sau diferenta este ca eu stau in ploaie, in caldura, in frig doua ore si el in trei secunde spune „Doamne, tu toate le stii. Ai grija si de famila romaneasca”. Daca unii sunt asa, le spun la modul cel mai sincer ca ar trebui sa isi schimbe atitudinea. Nu fata de noi, ci fata de Dumneze si de propra constiinta. Apoi, noi traim intr-o societate care deocamdata are niste legi si legile ne permit sa ne spunem un punct de vedere in spatiul public. Eu cred ca acest lucru este un privilegiu pe care ni-l da Dumnezeu si ca cetatean vreau sa il folosesc. Daca maine nu-l voi mai avea si singura varianta va fi rugaciunea, probabil ca doar ma voi ruga. Dar cred ca pentru un crestin niciodata rugaciunea nu a fost singura alternativa. Pentru un crestin, e adevarat ca a trebuit sa aleaga daca plateste pretul sau nu. Un crestin intodeauna atat cat a fost in viata a putut sa vorbeasca. Si daca ma intorc la apostolul Pavel care a trait in alta conjunctura si nu conteaza in ce tribunal a fost, daca a fost in fata cezarului, pana la urma el va marturisi si in fata celor mari si in fata celor mici a marturisit adevarul.

Ceea ce trebuie sa inteleagacrestinii: daca nici famila nu este adevarul lui Dumnezeu, atunci ce adevar mai predicam? Pana la urma cand iesim cu oamenii, ca vorbim cu vecinii, ca vorbim cu dusmanii sau cu colegii, daca vorbim cu bun simt despre familie si celalalte cerinte crestine ale familiei, noi practic vorbim si despre Evanghelia Domnului Isus Cristos si prezentam un adevar dumnezeiesc. Nu stiu ce scuze pot sa am sa tac si sa nu prezint adevarul. Sunt cetatean al Romaniei. Ca cetatean al Romaniei, din respect pentru tara, familie si din respect pentru foarte multe persoane trebuie sa imi fac datoria de cetatean al tarii sa promovez si sa protejez familia. Ca cetatean al imparatiei lui Dumnezeu mi-a fost incredintat un adevar si indiferent de cum se schimba societatea adevarul lui Dumnezeu nu se schimba. Familia, ne place sau nu, nu poate fi redefinita pentru ca ea este patentata de Dumnezeu. El a inventat-o si El a spus cum este. Putem vorbi si de felul in care ne traim familia, sa fie bine pentru sotul, pentru sotie, pentru copii, Dumnezeu ne-a spus in ce conditii sa traim. Deci, ca cetatean al imparatiei prezint adevarul lui Dumnezeu, ca cetatean al Romaniei imi iubesc natiunea, vreau un viitor frumos pentru ea, este datoria mea sa fac ce trebuie.

Invitat: Viorel Iuga - presedinte al Aliantei Evaghelice din Romania

Extras din emisiunea Realitati si perspective 51 - Divortul - o problema sociala si spirituala, difuzata pe 9 august 2017 pe canalul Alfa Omega TV.

Pentru a urmari emisiunea intreaga accesati http://alfaomega.tv/intelegereavremurilor/rsp/7358-realitati-si-perspective-51-divortul-o-problema-sociala-si-spirituala-viorel-iuga#axzz4s5rjoVSm

Urmariti emisiunile REALITATI SI PERSPECTIVE, o perspectiva crestina asupra contextului actual in care traim - in fiecare sambata, de la ora 21, la Alfa Omega TV.

1023 accesări

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.