Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si relatiile 640Creștinul și relațiile - Dumnezeu a fost primul care a afirmat că „nu e bine ca omul să fie singur”. Am fost creați pentru a fi parte dintr-o comunitate - familia, prieteni și cunoscuți. Comuniunea cu alții e un fenomen complex și aduce momente extraordinare, dar și răni profunde. În această secțiune, abordăm diverse aspecte ale relațiilor inter-umane, soț-soție, părinte-copil, între prieteni sau cunoscuți, încurajându-ne să arătăm practic dragostea față de cei din jur, dragoste primită în comuniunea cu Dumnezeu prin nașterea din nou.

Cauzele divorțului - de dr. James Dobson

Iata cateva dintre pericolele care ameninta casniciile si pun in pericol integritatea familiilor, conform dr. James Dobson:

1. Suprasolicitarea si oboseala/epuizarea fizica

Feriți-vă de această condiție. Este deosebit de periculos pentru tinerele cupluri care sunt încercarea de a se dezvolta într-o profesie sau la școală. Nu încercați să mergeți la facultate, să lucrați program întreg, să aveți un copil, să gospodăriți o casă și să începeți o afacere, toate în același timp. Pare ridicol, dar de multe cupluri tinere fac asta și sunt apoi surprinși atunci când căsătoriile lor se destramă. Soții și soțiile trebuie să își rezerve timp pentru un altul în cazul în care vor să păstreze dragostea vie în viață lor.

2. Credite si datorii prea mari la banca si dezacord cu privire la modul in care ar trebui cheltuiti banii

Nu cheltuiți mai mult pe o casă sau o mașină decât vă puteți permite, lăsând prea puține resurse pentru a vă face mici cadour, excursii scurte si alte activitati care pot ajuta la întărirea mariajului.

3. Egoism

Există două feluri de oameni în lume, cei care oferă și cei care doar primesc. O căsătorie între două persoane care oferă poate fi un lucru frumos. În cazul unor cupluri în care unul dăruiește și celălalt primește, poate să fie puțin provocatoare și dificilă. O familie în care amândoi parteneri sunt obișnuiți doar să primească, fără să ofere, se va destrăma în doar câteva săptămâni. Egoismul poate devasta căsniciile într-un timp foarte scurt.

4. Relatii nesanatoase cu parintii si socrii

În cazul în care soțul sau soția nu a fost pe deplin independent de părinți, este mai bine să nu locuiască aproape de aceștie. Pentru unele mame și tați este greu să acorde copiilor libertate, să le dea drumul și o apropiere prea mare dintre părinți și copiii lor căsătoriți poate aduce probleme.

5. Asteptari nerealiste

Unele cupluri intra în căsătorie cu așteptarea că drumul lor va fi presărat cu petale de trandafiri și că viața alături de partenerul lor va fi numai fericire și bucurie. Însă nicio căsătorie între două ființe umane care sunt imperfecte nu poate să împlinească această așteptare. Dezămăgirea care vine în urma acestor așteptari este un câmp minat din punct de vedere emoțional.

6. Sufocarea partenerului

Exista persoane care devin dependente de partenerii lor și nevoia lor dependentă conduce la sufocare și distruge atracția dintre ei. Gelozia este doar un mod în care fenomenul se manifestă. Nu uitați, iubirea trebuie să fie liberă și încrezătoare.

7. Frustrarea in viata sexuala si infidelitatea

O combinatie mortala pentru casatorie

8. Falimentul in afaceri

Eșecul în muncă este periculos pentru familii. Valabil mai ales în cazul soților, a căror eforturi de a susține financiar familia se transforma în frustrare și apoi furie manifestată în mijlocul familiei.

9. Succesul in afaceri

Succesul in afaceri este aproape la fel de periculos pentru o casatorie ca si esecul. Solomon scrie " nu-mi da nici sărăcie, nici bogăţie, dă-mi pâinea care-mi trebuie." (Proverbe 30:8)

10. Casatoria prea tanara

Statistic vorbind, este de doua ori mai probabil ca fetele care se casatoresc intre 14-17 ani sa divorteze, comparativ cu cele ce se casatoresc la 18-19 ani, iar acestea din urma sunt de 1,5 ori mai probabil sa divorteze decat cele ce se casatoresc la 20-29 de ani. Presiunile adolescentei si stresul inceputului familiei nu merg foarte bine impreuna. Este de recomandat ca casatoria sa aiba loc doar dupa finalul adolescentei.

11. Alcoolul si abuzul de substante

Acestea sunt ucigatoare atat pentru relatii, cat si mai rau, chiar pentru persoanele care abuzeaza de ele.

12. Pornografia, jocurile de noroc si alte dependente

Multi considera ca se pot juca cu aceste tentatii, fara a fi captivati de ele. Si chiar daca pentru multi, acest lucru este adevarat, si se pot desprinde de ele fara a fi afectati, pentru altii, aceste obiceiuri si experimentari vor duce la distrugerea casatoriei lor.

Acestea sunt cateva din cele mai des intalnite cauze pentru divort, insa lista reala a cauzelor este practic nelimitata. Drumul spre divort seamana cu o buruiana - tot ceea ce e nevoie este o crapatura in asfalt, pentru ca ceva rau sa creasca acolo. Cursul natural al lucrurilor va va indeparta unul de celalalt, de aceea este necesar ca ambii soti sa ia in serios lucrurile si sa munceasca pentru a mentine intimitatea si o casatorie care sa dureze.

SURSA: http://drjamesdobson.org/Solid-Answers/Answers?a=8e4128d4-fd4d-4d43-8bf6-e78e34697b87

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.