Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Ian Green - Conceptul de Talmidim

Talmidim este un termen ebraic care ne ajuta sa intelegem procesul ucenicizarii.

Majoritatea bisericilor vestice folosesc acest termen cand vorbesc despre a face ucenici. Procesul lor consta in 6 sau 7 studii biblice.

Se considera ca cei care le-au urmat au absolvit ucenicizarea si isi pot vedea de treburi.

Ucenicizarea este o metoda ebraica bazata pe gandirea si literatura ebraica.

Cand Isus vorbeste despre ucenici si ce sunt ei...

Una dintre primele reguli ale interpretarii biblice este sa aflam ce se intelegea prin acele cuvinte in vremea cand au fost rostite. Pe atunci, aveau la dispozitie literatura ebraica, in special Vechiul Testament.

Talmidim ne spune cum se fac ucenicii. Ucenicizarea era prioritara pentru Isus. Isus nu ne-a spus sa mergem si sa plantam biserici, ci sa mergem si sa facem ucenici. Nu ne-a spus sa construim biserici, ci sa mergem si sa facem ucenici. Nu ne-a spus sa adaugam Bibliei cat de multe reguli putem pentru a o face pe cat de legalista posibil. Ne-a spus sa mergem si sa facem ucenici.

Nu cred ca Si-a retras porunca. Cred ca este valabila si azi.

Noua, Bisericii, ne-a fost greu sa intelegem fiindca nu am facut o interpretare biblica temeinica. Nu ne-am intrebat ce a insemnat termenul pentru cei care l-au auzit pentru prima data.

Ian Green, din Marea Britanie, este director executiv la Ian Green Communications.

Gasesti mai multe materiale crestine la urmatorul link: https://alfaomega.tv/ 

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.