Misiune in Ucraina - Dorel Pînzaru

Misiune in Ucraina - Dorel Pînzaru

 

Încă de tânăr, Dumnezeu mi-a făcut chemarea sfântă de a-I sluji în ogorul Evangheliei - după ce am renunțat la obiceiurile tradiționale și la credința tradițională - având chemarea spre o credință reală. Am început să-L slujesc pe Dumnezeu cu consacrare fără să calculez vreodată prețurile de plătit, fiind implicat în lucrarea de slujire la nivel local ca lider de tineret, evanghelist, conducător de adunare, prezbiter și mai apoi ca și pastor.

În toată această slujire, prin anul 1998 și prin intermediul unor frați, am început lucrarea de slujire și de misiune și pe teritoriul Ucrainei, aceasta nu înainte ca Dumnezeu să-mi vorbească că este voia Sa să ajung acolo. Dumnezeu îmi vorbise prin Duhul Sfânt că voi ajunge pe un pământ străin unde vrea ca prin vasul meu să-Și proslăvească Numele Său.

M-am gândit la orice țară din Europa, și de ce nu America, dar numai la Ucraina nu m-am gândit niciodată. Și vreau să subliniez că în restul Europei încă nu am ajuns. Am slujit Domnului acolo fără sprijin financiar de nicăieri și atunci când Dumnezeu a rânduit, am lucrat chiar pentru banii puțini care se câștigă la ei încercând să nu fiu povară pentru frați în ceea ce privește situația financiară. În tot acest timp sub ochii mei s-au întors oameni la mântuire, s-au vindecat bolnavi, au crescut și s-au înmulțit Bisericile de acolo.
În Ucraina, la ora actuală locuiesc 460.000 de români, aproximativ 1% din populația Ucrainei, aceasta fiind de 46.000.000 de locuitori. Cei mai mulți români trăiesc în regiunea Cernăuți, aproximativ 220.000, în 108 localități românești. Numai 14.000 de români locuiesc în orașul Cernăuți. În doar 30 de sate românești din Ucraina există Biserici Apostolice Penticostale (Biserici înregistrate) sau Apostolice cu caracter Penticostal (Biserici neînregistrate) care își desfășoară slujba în case de rugăciune, în mod constant. Mai există creștini Baptiști și credincioși Creștini după Evanghelie, dar foarte puțini și ici colo mai sunt câteva grupări ale Oastei Domnului.

Toate Bisericile evanghelice lucrează împreună colaborând pentru creșterea Împărăției lui Dumnezeu în Ucraina având obiective și viziuni comune.

ucraina-5-4-3Existând o nevoie de slujire cât mai mare, Dumnezeu mi-a pus pe inimă lucrarea înființării unui Centru de Misiune în Rădăuți, județul Suceava, nu cu mult timp în urmă. Astfel a apărut revista creștină Lăstarii de măslin editată de Bordul Internațional de Misiune și Evanghelizare Creștin Apostolic și Penticostal „Lăstarii de măslin” al cărui președinte și pastor sunt.

La nevoile și cerințele Bisericilor din Ucraina, cu ajutorul lui Dumnezeu am editat și tipărit o harfă de cântări care să acopere nevoile de laudă și închinare de acolo. Această harfă se intitulează Culegere de cântări duhovnicești cu un număr de 3.080 de cântări, care este folosită deja și în Bisericile din România și chiar din Europa și America.

Viziunea de viitor a Centrului nostru de misiune este de fapt tot aceeași pe care am avut-o și până acum, încercând să o promovăm cât mai eficient având cam următoarele obiective:

 • Organizarea slujbelor de evanghelizare în aer liber, cămine culturale, școli, biserici și alte spații publice;
 • Organizarea de grupuri de misiune alcătuite din frați tineri localnici în colaborare cu grupuri de frați din România, cu scopul ca Evanghelia să fie răspândită în localitățile unde încă nu sunt biserici evanghelice;
 • Constituirea de grupuri de frați care să ajute bisericile și grupurile de frați din zona de război, fiind nevoie de resurse financiare, materiale și alimentare – în direcția aceasta deja acționându-se prin mulți frați din România;
 • Restaurarea locuințelor și caselor de rugăciune distruse de conflictul din zonă, și nu numai, chiar construcția unor case de rugăciune în sate din zona Cernăuțiului, unde Dumnezeu a întors oameni la Evanghelie;
 • Organizarea de conferințe pentru tineri, conferințe pastorale și conferințe pentru familii;
 • Organizarea de rugăciuni de stăruință pentru umplerea cu Duhul Sfânt.
 • Pentru atingerea acestor obiective este nevoie de foarte multă susținere în rugăciune pentru ca frații din Misiunea „Lăstarii de măslin” să aibă biruință deplină. Este nevoie de rugăciune pentru:
 • Necesitățile financiare și provocările permanente pe care le are Misiunea „Lăstarii de măslin” în România și Ucraina, precum și susținerea diferitelor proiecte;
 • Întărirea, creșterea și extinderea granițelor lucrării misiunii în România și mai ales în Ucraina;
 • Activitatea multiplă cu școală, literatură, evanghelizare și ucenicie a Misiunii „Lăstarii de măslin” din Ucraina;
 • Mijloacele financiare necesare pentru campanii de evanghelizare și conferințe;
 • Lucrarea de tipărire și răspândire de literatură creștină în limba română;
 • Ocrotire pentru viața și învățătura bisericilor apostolice „Lăstarii de măslin”;
 • Sănătate, putere fizică și spirituală pentru lucrătorii și misionarii implicați în această lucrare de slujire;

Un important proiect de viitor este construirea unui sediu al Centrului de misiune „Lăstarii de măslin”, unde va funcționa o școală biblică pentru tinerii din Ucraina, și de ce nu, chiar din România, cu o sală de conferințe și alte activități de susținere a lucrării lui Dumnezeu în direcțiile mai sus amintite.

ucraina-5.4-2Pentru aceasta este nevoie de multă susținere în rugăciune, susținere materială și financiară din partea celor care au pe inimă lucrarea lui Dumnezeu. Alăturat de acestea este foarte mare nevoie de evangheliști consacrați și de susținerea lor în rugăciune și susținere financiară, pentru implicarea în satele încă neevanghelizate din zona Cernăuți, cu scopul de a fi plantate biserici evanghelice.

5144 accesări

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.