Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

crestinul si biserica 640Creștinul și Biserica - Biserica lui Hristos a fost chemată să iasă afară și să „facă ucenici.” dar de multe ori s-a dovedit pasivă și a pierdut contactul cu realitatea din jur. Există și biserici care au înțeles că mesajul dragostei lui Dumnezeu trebuie manifestat față de aproape în diverse moduri. Această secțiune discută despre Biserica vie spiritual și cu impact în societate, tratând și cum ar trebui să ne raportăm noi, ca și credincioși, la Biserică, atât ca instituție cât și ca comunitate de creștini.

Tanarul si Biserica

Biserica joacă un rol important în formarea identității unei persoane. Aceasta reprezintă o comunitate în care ți se oferă șansa de a îmbrățișa un set de valori corecte și de a înțelege ce este autoritatea. Aici mai poți beneficia și de relații sănătoase, să faci parte dintr-un grup, să fii un membru activ și să îți formezi un stil vestimentar rezonabil.

Biserica este mult mai mult decât o clădire frumoasă. O biserică este reprezentată de un grup de persoane care promovează valorile creștine și relația cu Dumnezeu. Pe lângă aceste lucruri, fiecare biserică are o cultură proprie care încurajază cu precădere anumite activități și obiceiuri, mai mult sau mai puțin rigide. Așadar, făcând parte dintr-o biserică vei avea și anumite afinități promovate de aceasta.


 tineri flacarainchinarii apartenentaApartenenta

Îmi e tot mai greu să scriu în ultima vreme. Mă simt betegită în interiorul meu. Ceva îmi curmă vizibilitatea, nu mai pot să văd frumusețea tabloului de ansamblu.

Nu văd decât piese de puzzle răsfirate pe o masă…În această formă nu reprezintă nimic, sunt doar piese unice cu personalitate si frumusețe unică. În unicitatea lor se simte un aer stingher, o imposibilitate de a percepe dincolo de propriile umbre. Ceva lipsește…

Dincolo de aroganță și faimă, dincolo de frumusețea unică, inima lor tânjește dupa ceva mai profund, mai adânc, ceva de neînțeles în limbajul teluric…Este Apartenența!

Fără apartenență, sunt doar piese…fără apartenență, suntem doar suflete vagaboante, rătăcind în căutare continuă…

”A fi vagabond înseamnă mai mult decât a căuta un loc în care să dormi noaptea. Este un lucru devastator pentru suflet. Înseamnă să nu ai un loc al tău. Este un atac asupra identității noastre, asupra oportunității de a știi cine suntem.-John Ortberg, Credință și Îndoială”

Apartenența!!

Un tablou de puzzle nu există decât în format complet, în tabloul complet. Numai așa îi poți vedea frumusețea…O singură piesă lipsă, poate să deformeze toată imaginea de ansamblu.

Între piesele de puzzle, există o legătură invizibilă, de natură principiară; un DOR adânc care cheamă una după cealaltă, o căutare a LOCULUI potrivit, la TIMPUL potrivit! Un dor de a aparține- APARTENENȚA!

Cineva spunea:” oamenii au nevoie de oameni!”

Indiferent de unicitatea fiecărei piese de puzzle, de frumusețea și statutul ei, apartenența le dă identitatea!

În apartenență ne găsim adevărata identitate. Sufletul nostru tânjește după locul în care ar trebui să fim, să completam un tablou perfect. În apartenență ne găsim împlinirea, pentru că El ne-a creat cu acest gol care trebuie umplut. Și știu că adevărata apartenență după care trebuie să tânjim este Hristos, dar ca și trup a Lui, va trebui să ne găsim locul în marele tablou, care este Biserica Lui. Apartenența ne dă identitate, dar identitatea noastră nu face două parale dacă doar îmi ocup locul în tablou și inima mea nu strigă de dor după piesa care lipsește de lângă mine…abia când piesele de puzzle sunt legate între ele, abia atunci vom avea un tablou perfect!

Nu există identitate în apartenență fără unitate!

…mi-e dor de Visul Lui, de acel TOT…inima mea e plină de frumusețea care va fi, și asta mă face să îmi fie și mai dor de oamenii pe care El îi vrea lângă mine, parteneri ai aceluiași vis care izvorăște din inima Lui de Tată! Dorul din mine îi cheamă…Așa cum o piesă de puzzle este inutilă singură, doar prinsă într-un tablou, este cu adevărat completă! -Apartenența!

sursa: Flacara inchinarii


Ascendent 4.3 - Biserica

Alfa Omega TVSusține publicarea materialelor creștine

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să citiți mai multe articole de acest gen, dați click aici pentru a afla despre modalitățile prin care ne puteți ajuta. Dorim să ajungem la cât mai mulți oameni cu mesajul Evangheliei, dar nu putem face aceasta fără ajutorul vostru! Ajutați-ne financiar să continuăm!

Secțiunea - Istoria creștinismului

istoriacrestinismului

Istoria creștinismului - Această mică secțiune de istorie a creștinismului acoperă perioada de la răstignirea lui Hristos până în zilele noastre, structurată pe 6 părți. Istoria e prezentată succint, oferind frânturi din marile evenimente ce au marcat evoluția creștinismului de-a lungul timpului, cu scopul de a vă stimula curiozitatea mai departe. Sunt de asemenea schițate portretele marilor personalități care au influențat creștinismul și au modelat astfel istoria întregii lumi. Vezi aici toate părțile

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.